Nahajate se na: O nas

O nas

HP hibrid d.o.o. je mlado slovensko podjetje. Zaposleni imamo več kot 20 letne izkušnje v zelenjadarstvu in s trženjem semen za profesionalne pridelovalce.

Naše osnovne dejavnosti so povezane z raziskavami, proizvodnjo in trženjem semen.

 

Na poskusnih poljih testiramo, izbiramo in predstavljamo nove hibride in sorte, namenjene slovenskemu in tujemu pridelovalcu.

 

Nove hibride izbiramo na podlagi testiranj in rezultatov pridobljenih pri profesionalnih pridelovalcih vrtnin in na lastnem poskusnem polju. Pomembni pa so tudi rezultati, ki jih opravi Kmetijski inštitut Slovenije (KIS) s katerim tesno sodelujemo.

Kvaliteta

Vsaka partija semena je pred prodajo kontrolirana v slovenskem, neodvisnem laboratoriju.

S tem želimo zagotoviti:

semena brez prisotnosti patogenov, dobro kaljivost in energijo kaljenja.

Naši cilji

izbor semen, primeren za tržne pridelovalce vrtnin, tako tiste, ki pridelujejo vrtnine za trgovske verige, kot majhne, s tržno nišo v širini ponudbe, ponudba hibridov in sort na podlagi izkušenj Vas, pridelovalcev in rezultatov preizkušanja na našem poskusnem polju ter polju Kmetijskega inštituta Slovenije, odličen izbor sort česna iz slovenske semenske proizvodnje, ponudba semena alternativnih kultur (konoplja, …).

Zakaj izbrati HP hibrid?

Nudimo vam  hibride in sorte na podlagi izkušenj pridelovalcev in rezultatov preizkušanja na našem poskusnem polju ter polju Kmetijskega inštituta Slovenije. Vsaka partija semena je pred prodajo kontrolirana v slovenskem, neodvisnem laboratoriju.

 


Nudimo vam širok izbor hibridov zelenjave, primeren za tržne pridelovalcev vrtnin: pridelovalce, ki prodajajo trgovskim verigam ter pridelovalce, ki prodajajo na tržnici.

S tem vam želimo zagotoviti semena brez prisotnosti patogenov, dobro kaljivost ter energijo kaljenja.

Za slovenski in hrvaški trg ekskluzivno zastopamo podjetje Cora Seeds srl. Cora Seeds srl je družinsko podjetje z večletno tradicijo proizvodnje kvalitetnih semen zelenjadnic.


Pri ponudbi semen, sejančkov in potaknjencev cvetlic smo zastopnik priznanega podjetja Schneider iz Nizozemske.

 

Opravljamo tudi strojne zasaditve čebulic, kot so tulipani, krokusi, narcise, medovite rastline... za večje površine, kot so parkovne, obcestne zasaditve ali zasaditve na klančinah in nasipih.

 

V letu 2021 smo s pomočjo vavčerja Slovenskega podjetniškega sklada in Evropske unije Evropskega sklada za regionalni razvoj pridobili certifikata ISO 9001 in ISO 14001.