Nahajate se na: Splošni pogoji

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne www.hphibrid.com (v nadaljevanju ponudnik), so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna prodajalna www.hphibrid.com je prodajalna profesionalnih semen, sejančkov in podtaknjencev profesionalnim pridelovalcem. Ni namenjena prodaji za domačo uporabo.

 

Opredelitev pojmov: ponudnik je HP Hibrid d.o.o., Kajuhova ulica 81a, 2310 Slovenska Bistrica, Slovenija uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom.

 

HP Hibrid d.o.o., prodaja izključno in edino, profesionalnim pridelovalcem ali trgovcem. Prodaja posamezniku, za lastno rabo ni mogoča. Vsak naročnik, se mora sam opredeliti, ali je upravičen, do nakupa pri HP Hibrid d.o.o.

 

Z oddajo naročila se kupec strinja, da bo naročene artikle tudi plačal.

Sklenitev pogodbe in hramba informacij

Oddano spletno naročilo velja kot sklenjena pogodba na daljavo o nakupu/prodaji blaga, ki je na voljo v spletni trgovini www.hphibrid.com Kupec pogodbo (potrdilo o naročilu skupaj z vsemi podakti o naročilu ter sporočilom o možnosti vračila blaga) prejme na naveden elektronski naslov ob naročilu. Prodajalec hrani pogodbo (potrdilo o naročilu) na svojem naslovu in ga ob zahtevi kupca s pisnim sporočilom na elektronski naslov info@hphibrid.com le-temu tudi predloži v elektronski obliki na naslov iz katerega je bila zahteva poslana.

 

Stvarne napake

Prodajalec v skladu z 37.členom ZVPot odgovarja za stvarne in pravne napake.

 

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

 

Dostopnost informacij

 (povzetek zakonodaje)

  Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu
 • s predplačilom po avansnem računu
 • s posebnim dogovorom med strankama

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

 

V primeru posebnega dogovora, je blago lahko plačano po dobvavi. HP hibrd d.o.o. si pridržuje pravico, da v primeru, ko račun ni plačan v dogovorjenem roku, stranki zaračuna zakonske zamudne obresti in vse stroške, ki so povezani z izterjavo dolga.

Stroški opomina:

1. opomin 20,00 EUR - 8 dni po zapadlosti

2. opomin 40,00 EUR - 16 dni po zapadlosti

3. opomin 60.00 EUR - 35 dni po zapadlosti

Opomin pred izvršbo se zaračuna v višini odvetniških stroškov. Opomin se pošilja 45 dni po zapadlosti.

 

Izvršba se izvede s pooblaščenim odvetnikom. Stroški opominjanja, odvetniški stroški, stroški izvršb in drugi morebitni stroški ali dajatve se zaračunajo v celoti dolžniku vključno s pripadajočimi obrestmi.

 

Cene

Vse cene vsebujejo DDV in so zapisane v EUR.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Vse cene v spletni trgovini  www.hphibrid.com so dokončne glede na dan naročila in že vsebujejo DDV, če ni drugače označeno.

Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko e-pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu.

Vrednost zneska z DDV in strošek poštnine sta razvidna v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec lahko odstopi od pogodbe v roku 14 dni od prejema blaga. Za vračilo naročenega blaga zadošča, da nam kupec v 14 dneh pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V naslednjih 14 dneh pa mora v tem primeru nerabljeno in nepoškodovano blago vrniti v originalni embalaži. Kupnino za vrnjeno blago bomo kupcu vrnili nemudoma ali najkasneje 14 dan po prejetem obvestilu (obrazcu). Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo materialne stroške nabave in vračila blaga.

 

OBRAZEC ZA VRAČILO BLAGA

 

Kupec naročenega blaga ne more vrniti v naslednjih primerih:

 • če je že odpakiral izdelek iz originalne embalaže,
 • uporabljen izdelek,
 • če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu od ponedeljka do petka je takšna kot je razvidno na predračunu.

 

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 1-5 delovnih dni v ostalih primerih pa do 14 dni po prejemu Vašega naročila in plačila, v kolikor je dobava na osnovi plačila po predračunu. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok glede na dogovor, po prejetem naročilu. Ob nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru posebnih zahtev Vas prosimo, da le-te vpišite pod opombe na dnu naročila.

*V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali po telefonu.

V primeru, da določenega izdelka nimamo na zalogi, Vas o tem obvestimo po elektronski pošti ali telefonu in se dogovorimo za dostavo naročenega izdelka.

Stroški dostave

Pridržujemo si pravico obračuna stroškov dostave in pakiranja.

V primeru dostave v drugo državo stroške dostave obračunamo ob prejemu naročila.

Okvirni stroški dostave in pakiranja semenskega materiala v Sloveniji:

do 2kg 5,00 EUR

do 5kg 10,00 EUR

do 20kg 20,00 EUR

nad 20kg po dogovoru

 

Tehnični koraki, ki vodijo v sklenitev pogodbe - Navodila za nakupovanje

  1. V spletni trgovini lahko kupite izdelke, ki jih imamo trenutno na zalogi. Občasno se lahko zgodi, da izdelka v času naročila ni več na zalogi. V kolikor izdelka ni na zalogi, vas o tem nemudoma obvestimo po prejemu potrdila o naročilu. Če želite preveriti ali je izdelek na zalogi, nam pišite na info@hphibrid.com in preverite kdaj bo izdelek na voljo.

  2. Če želite izdelek naročiti, izberite izdelek ter kliknete na »Kupi«. Izdelek bo dodan v nakupovalno košarico.

 3. Ko ste dodali izdelek v nakupovalno košarico, se bo stran osvežila, desno zgoraj se vam bo v »Košarici« izpisalo stanje košarice. Če želite kupovati naprej, kliknite na izdelek, ki vam je zanimiv in ponovite postopek

4. Izdelki, ki ste jih že dodali v vašo nakupovalno košarico, bodo tam ostali, dokler naročilo ne bo dokončano ali ne boste izdelkov odstranili iz košarice. Brez težav lahko iščete izdelke dalje in jih dodajate v nakupovalno košarico. Za dostop do vaše nakupovalne košarice kliknite na povezavo "Nakupovalna košarica" ali »K blagajni« na kateri koli strani desno zgoraj.

 5. Preglejte izdelke v vaši nakupovalni košarici, ki jih želite naročiti. Če želite katerega koli odstraniti, kliknite na povezavo "Odstrani" ob izdelku. Če želite spremeniti naročeno število izdelkov, vpišite želeno število izdelkov in stran se bo avtomatsko osvežila in izpisala želeno količino in izračunala znesek nakupa.

 6. Ko imate v nakupovalni košarici izdelke, ki jih želite naročiti, kliknite na povezavo »Naroči«, kjer se vam odpre novo okno, kamor vpišete svoje podatke in želeni način plačila ter dostave.

 7. Ko vpišete vse podatke, kliknite na »Predogled naročila« in prikazali se vam bodo vsi podatki o naročilu. Če želite nakup zaključiti, kliknite »Zaključi naročilo« in podatki o naročilu vam bodo poslani na naveden elektronski naslov in k našim svetovalcem.

Vaše naročilo je končano.

Prejeli boste e-sporočilo, ki bo potrdilo vaše naročilo. Potrudili se bomo, da boste čim prej prejeli naročene izdelke. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi z naročilom nam pišite na info@hphibrid.com

Podatki o naročilu bodo shranjeni tudi na sedežu podjetja HP hibrid d.o.o.

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila

Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav :

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupen znesek celotne izbrane količine posameznega izdelka;
 • spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna skupen znesek tako spremenjene količine;
 • odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice.

Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • spreminja izbrani način dostave izdelka;
 • spreminja izbrani način plačila ter
 • pregleduje in potrjuje posamezne spremembe.

 

Veljavnost akcijske ponudbe

Rok veljavnosti akcije je naveden ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo. Akcije se med seboj ne seštevajo.

 

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene so navedene v EUR in ne vključuje DDV, kot je jasno razvidno iz objave na spletni strani pri posameznem artiklu. Ob zaključku naročila pa vam izračunamo celotno prodajno vrednost z DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo dejanskega stanja.

 

Pravne informacije

Dopuščamo možnost za nepravilnosti podatkov, slikovnega, zvočnega in tekstovnega materiala na spletni trgovini. Obvezujemo se, da bo poslovanje spletne trgovine potekalo v skladu z veljavno zakonodajo. Objavljene fotografije so simbolične.

Komunikacija, ki teče v elektronski obliki, se šteje kot bi bila pisna in ima veljavnost pogodbe.

Spletna trgovina deluje na območju Republike Slovenije, v kolikor ni drugačen dogovor med nami in kupcem. Trgovina je odprta 24 ur na dan, 365 dni v letu. Mogoče so določene omejitve v dostopu, zaradi tehničnih in drugih razlogov.
 

Varnost osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Le-ti ne bodo uporabljeni v nobene druge namene kot pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki uporabnikov spletnega nakupovalnega centra v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Arhiviranje pogodb: Kopije dokumentov, ki veljajo kot pogodba na daljavo so je trajno shranjene na sedežu podjetja in sicer na naslovu, HP Hibrid d.o.o., Kajuhova ulica 81a, 2310 Slovenska Bistrica.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
 • pošiljatelj mora biti jasno razviden
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
 • željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati
 • pritožbe

Nakupovanje in posredovanje osebnih podatkov je dovoljeno samo pravno in poslovno sposobnim osebam, starejšim od 18. leta, ostale osebe morajo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

 

Arhiviranje pogodb-kopije dokumentov, ki veljajo kot pogodba na daljavo so trajno shranjeni na sedežu podjetja in sicer na naslovu HP HIBRID d.o.o, Kajuhova ulica 81a,2310 Slovenska Bistrica.

 

Na zahtevo kupca/potrošnika mu le to tudi posredujemo.

 

Varnost strežnikov

Strežniki so pred zunanjim svetom zavarovani z več požarnimi zidovi, ki ščitijo podatke in sistem pred nepooblaščenim vdorom.

HP HIBRID d.o.o. zagotavlja varno poslovanje z uporabo najsodobnejše tehnologije, zakonskimi določbami in uporabnikovo osebno odgovornostjo.

Strežnik ob prejetju naročila preveri podatke in uporabniku vrne podatke v preverbo. S tem je odpravljena možnost, da bi bili zaradi morebitnih tehničnih napak poslani napačni podatki.

 

 

Garancija

Vsi izdelki v naši ponudbe imajo splošno garancijo 12 mesecev. V primeru, da ima artikel drugačno garancijsko dobo je le ta vključena v opisu artikla (v tem primeru se doba 12 mesecev izniči).

Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnevom vročitve pošiljke.

Ponudnik v nobenem primeru ne krije škode, ki je bila povzročena zaradi uporabe kupljenega blaga. 

Prav tako ponudnik ne krije izgube dohodka zaradi napake ali če po videzu oziroma načinu delovanja ne ustreza oglaševanemu kupljenem blagu, ne glede na to kdaj se je napaka ugotovila.

Do vračila kupnine niste upravičeni pri manjših napakah.

Vračilo kupnine lahko zahtevate le, kadar izdelka ni mogoče popraviti ali zamenjati.

 

Prostovoljna garancija

Podjetje HP HIBRID d.o.o. za svoje artikle zagotavlja splošno garancijo. Drugih tako imenovanih prostovoljnih garancij ne nudimo oziroma ne zagotavljamo.

 

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Za pisno pritožbo lahko uporabite naslednji obrazec:

Reklamacijski zapisnik
 

Reševanje potrošniških sporov

Za reševanje izvensodnih potrošniških sporov ne priznavamo nobenega izvajalca.

Povezava do spletnega reševanja potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&Ing=SL.

 

V primeru sodnega spora je pristojno okrajno sodišče v Slovenski Bistrici.

Jezik

Vse strani so v Slovenskem jeziku. Vprašanja in morebitne reklamacije naslovite na elektronski naslov info@hphibrid.com 

 

Dodatek k splošnim pogojem poslovanja

Prodajni pogoji za sejančke in potaknjence:

 1. Najmanjša količina na pošiljko RC & sadik = poln voziček (preverite cenik Resale 9 2022-2023) - stroški dostave (cena po računu transportnega podjetja SIGR)

• Dodatni strošek manipuliranja, če je količina < 1 voziček, vendar več kot ½ vozička = 70 EUR

• Dodatni stroški manipuliranja, če < 1/2 vozička = 120 EUR

 

 1. Najmanjša količina na pošiljko URC = 20.000; 0 <5.000 URC = nikoli ni mogoče

• Dodatni manipulativni stroški za +5.000 & <10.000 = 400 EUR

• Dodatni manipulativni stroški za +10.000 & <20.000 = 200 EUR

 

- Nalepke s fotografijami – etikete – niso standardne in niso dostavljene skupaj s pošiljko. Če so potrebne nalepke s fotografijami, jih je potrebno naročiti posebej, stroški se obračunajo po dejanskih stroških izdelave.

- Lastni prevzem blaga v zahtevanih tednih je možen le od torka 11.30 do četrtka 11.30. Izjeme nikoli niso možne. Popust na lastni prevoz (HP hibrid za vas NE organizira prevoza) je 35% na naročilo.

- Plačilo je 50 % za potrditev naročila, 50 % 5 delovnih dni pred dostavnim tednom po predračunu. Akontacija v višini 50% za sajenje/setev je nepovratna.

- V primeru ne prevzema dostave morate HP hibrid obvestiti v 2 tednih pred prevzemom blaga.

- Vse blago je dobavljeno EXW Woudrichem, tudi če HP hibrid d.o.o. za kupca organizira, opravlja prevoz oziroma plačuje prevoz.

 

 1. Dodatni stroški:

• FITO, carina in dokumentacijski stroški = 35 EUR na račun

• Embalaža = 5 EUR na karton

 

Vse cene so brez DDV.

Veljavnost prodajnih pogojev za sejančke in potaknjence veljajo od, 1.8.2022, do preklica.